Nieuws

Veilig en gezond yoga doen

Yogastudio Kamala beschikt vanaf nu over een krachtige luchtreiniger.
Deze luchtreiniger met vijfvoudige werking vangt niet alleen fijnstof, pollen en andere verontreinigingen uit de lucht, wat natuurlijk fijn is voor iedereen met astma of allergieën. Wat nog zeker zo belangrijk is in deze tijd: het HEPA-filter en de ionisator helpen alle bacterïen en virussen in de lucht om zeep!
Zo weet je zeker dat je bij ons op een veilige en gezonde manier yoga kunt doen.

Lekker weer de mat op!

Vanaf 24 augustus staan de deuren van Yogastudio Kamala weer wijd voor jullie open. Het is dus nu tijd om je lessen te gaan boeken.
Voorlopig zijn de groepen kleiner, dat vinden de meesten van jullie reuze prettig, maar dat betekent ook : vol=vol, dus zorg dat je erbij komt.


Nieuw dit seizoen zijn de lessen op de dinsdagochtend: Mindful yoga (ontspanning, meer vitaliteit én rust in je hoofd) en Herstel yoga.
Herstel yoga is bij uitstek geschikt voor mensen die aan het genezen zijn na een operatie, te maken hebben met een ernstige/chronische ziekte of te kampen hebben met een burn out of een blessure. In deze les wordt gewerkt vanuit de gedachte dat een lichaam pas kan gaan herstellen als het eerst ontspant.
Beide lessen worden gegeven door Marga Zoethout.

1 juli: we zijn er klaar voor!

Eind juni al vakantie? Neee…toch? We zijn net lekker weer op stoom, dus we gaan nog even door en bovendien kan dat vanaf 1 juli ook weer binnen!
We werken volgens het coronaprotocol van de Vereniging Yogascholen Nederland en de adviezen van het RIVM, dus:
De boel is gepoetst, de tape is geplakt, we hebben de nodige desinfecterende middelen ingeslagen, de horren zijn vernieuwd, de lesgroepen verkleind en we houden 1,5m afstand.

 

En we hebben meteen iets NIEUWS voor jullie: vanaf dinsdag 7 juli geeft Marga op de dinsdag ochtend Mindful Yoga, laat je verrassen!
De lessen Yin Yoga en Mindful Yoga vinden in juli standaard binnen plaats, de andere lessen zullen, als het weer een beetje meewerkt, nog in de achtertuin gegeven worden.

Wij zijn er klaar voor, Marga en ik zien er naar uit om jullie ook weer binnen te ontmoeten op de yogamat!

Liefs, Lidy

Hoera, we gaan weer beginnen!

Vanaf dinsdag 2 juni gaan we weer de yogamat op, buiten, in de achtertuin bij de yogastudio. Vanzelfsprekend is er aan alle kanten gedacht aan coronapreventie. Hoe we dat aanpakken, lees je op de website onder de tab Cursusinformatie.DSC07600

Waarschijnlijk hebben jullie de yoga net zo gemist als dat ik jullie gemist heb, want de lessen zaten allemaal binnen de kortste keren nagenoeg volgeboekt.
Dus als je het nog niet gedaan hebt, boek je les of plaats jezelf op de wachtlijst. Bij voldoende mensen op de wachtlijst gaan we uitbreiden met het aantal lessen.

Ook proeflessers zijn weer van harte welkom.
Marga en ik verheugen ons er enorm om jullie (weer) te zien, tot binnenkort!

Yoga ter verlichting van depressie

Er is een verband gevonden tussen verminderde symptomen van depressie, yoga en de neurotransmitter GABA (een ‘boodschapper’ in de hersenen die gerelateerd is aan stemming, angst en slaap).
hartje

De Boston University School of Medicine heeft in een onderzoek groepen depressieve patiënten 3 maanden intensief yoga laten doen. Na die periode was het niveau van de neurotransmitter GABA  in hun hersenen toegenomen en waren hun depressieve klachten verminderd. Het effect bleef in stand tot 4 dagen na de laatste yogasessie en was afgenomen na ongeveer 8 dagen. Dat betekent dat het eenmaal verhoogde niveau van GABA op peil gehouden kan worden met 1 yogasessie per week.
In die zin kan yoga mede ingezet worden in een behandeling van mensen ter bevordering van hun gezondheid en welzijn.

Bron: https://www.bumc.bu.edu/busm/2020/02/03/researchers-identify-link-between-decreased-depressive-symptoms-yoga-and-the-neurotransmitter-gaba/

Gelukkig nieuwjaar!

Allemaal een harmonieus, gezond en inspirerend 2020 gewenst! rosandepolder

Op de foto zie je de Rosandepolder op de zeer zonnige 1e dag van januari. Moooi he…

De yogalessen starten weer vanaf 6 januari – hebben jullie je lessen alweer geboekt?
Ik verheug me er op jullie op de mat terug te zien, tot dan!

 

Ontspannen met Meridian Nidra

rivierMaandag 30 december laten we alle decemberstress van ons af glijden tijdens een XXL-ontspanning met Merdian Nidra. Meridian Nidra is een variant op yoga nidra waarbij we in gedachten de hoofdmeridianen in ons lichaam nalopen.
Je vindt de lessen in Momoyoga in het lesrooster en kunt ze boeken met je lopende strippenkaart of abonnement. Meridian Nidra boeken met een losse les kan natuurlijk ook. Is de les al volgeboekt? Zet jezelf op de wachtlijst, dan kan ik bekijken of er nog een extra les bij kan komen.

Afsluiting Yoga Challenge

IMG-20190928-WA0042
De feestmaand zit er op, zaterdag sloten we de Yoga Challenge met z’n allen af. Na 1 maand gedisciplineerd buffelen hebben we ervaren hoeveel je dat wel niet oplevert. De spieren zijn sterker geworden, de schouders losser en/of de conditie ging omhoog. En niet te vergeten: het vertrouwen in je eigen kunnen. Er is zelfs geoefend met een blinddoek op om de focus en de balans te vergroten. IMG-20190928-WA0002
Geweldig gedaan allemaal!

Bij de gezamenlijke aftrap maakten we ons lichaam ‘wakker’ met Meridian Tapping, vervolgens kwamen alle activiteiten groepsgewijs aan bod. Omdat er nu eenmaal op zaterdag ook gewerkt moet worden, stuurde een aantal Challengers vrijdag al foto’s en filmpjes in van jullie vorderingen – ik heb ervan genoten, het was zó mooi om te zien!
Sommigen verklaarden nog door te zullen gaan met oefenen, omdat de vorderingen nu al zo bemoedigend zijn. Doen! Want dit wil je toch niet meer kwijt?

IMG_20190928_112258476Onder alle volhouders verlootte coach en masseur Julia Tomassen (http://www.bukahati.nl/) maar liefst 5 cadeaubonnen voor een massage. Dankjewel, Julia!

 

 

IMG_20190929_114650976

 

 

 

 
Wij feliciteren de gelukkigen: Bartine, Kitty, Marion, Danielle en Ingrid, jullie mogen na al dit harde werken straks ontspannen bij Julia op de bank🤩

En de winnaars zijn…

Toen ik afgelopen zomer dit apparaat langs het water in het Groninger land  zag staan winnaarshad ik werkelijk geen flauw idee wat dit zou kunnen zijn. Gelukkig stond er een bordje bij waar ik wijzer van werd. Ik was benieuwd hoever jullie zouden komen met de prijsvraag ‘Wat is dit – en ken je het gebruik?’. Maar liefst 4 goede antwoorden zijn er binnen gekomen, heel knap! Gefeliciteerd Anna Emmelkamp, zij was er als eerste bij, gevolgd door Karen van Gelderen, Kitty Polstra en Marieke van Huet!

 Kapsalon Dakko uit Duiven geeft jullie een keer wenkbrauwen epileren cadeau, daarover ontvangen jullie persoonlijk bericht.

wat is dit 1

En dan nu de oplossing: hiernaast zie je een ROLPAAL, ook wel jaagpaal genoemd: die werd gebruikt tot in de 19e eeuw t.b.v. trekschepen. De rolpaal was een hulpmiddel bij het nemen van de bocht, zodat het schip niet tegen de kant getrokken werd.

Het schip werd  getrokken door een paard of bij gebrek daaraan, door een mens, niet zelden een of meer gezinsleden van de schipper, die liepen op het jaagpad. wat is dit 2
In Onderdendam staat een beeld, dat laat zien hoe dat werkte. De dame in kwestie had er kennelijk niet veel lol in, maar het was dan ook heel zwaar werk.

Prijsvraag: Wat is dit?

Mijn vraag aan jullie is…:
Weet jij wat dit is en ken je het gebruik?
wat is dit 1Mail je antwoord naar Lidy: info@kamalayoga.nl. Ik verzamel de inzendingen en zo nodig geef ik over een paar dagen een eerste hint.
Zet je antwoord niet openbaar op de FB-pagina van Yogastudio Kamala! Als nl. het goede antwoord openbaar is gemaakt, stopt de prijsvraag en dat zou jammer zijn, want er kunnen maar liefst 6 mensen in aanmerking komen voor een prijs, beschikbaar gesteld door Kapsalon Dakko in Duiven. Succes!

Hint 1: denk aan: transport over water.
Hint 2: dit voorwerp was in gebruik tot in de 19e eeuw.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑